Logolar Hayatımızın Neresinde ?

Logolar hayatımızın her yerinde! Bir firmayı, tüzel kişiyi veya bir siteyi en iyi şekilde anlatabilecek olan görsel yardımcı ”logo”dur. Logolar sayesinde kendinizi çok daha iyi bir şekilde ifade edebilirsiniz. Aynı zamanda logonuz sayesinde müşteri kitlenizi genişletebilir. Hakkınızda daha fazla konuşulmasını sağlayabilirsiniz. İlla güzel bir logo olması önemli değil(!)

Logoların anlatmak istediği şey nedir? Logolar neyi belirtiyor?

Logoların günümüzdeki yeri ve amacı nedir? Türk Telekom logosu ele alındığı zaman hakkında çok fazla konuşuldu değil mi? ”Koskoca firma niçin bu tasarımı seçti ? ”, ” Böyle bir firmaya böyle bir logo yakıştı mı? ” Aslında burada anlatılmak istenen ve yapılmak istenen gündeme oturabilmek. Bir çok site ve insan tarafından konuşuldu. Neredeyse her site de; ”Türk Telekom’um yeni logosu” adlı başlık vardı. İşte bunların hepsi reklamcılık taktiği. Anlayacağınız üzere illa güzel bir logo olmasına gerek yok. Nike, adidas, puma, boyner vs. vs. Bunların logolarına bir bakın. Hepsi sade bir şekilde değil mi? Mesela Nike. Nike sadece bir tikten ibaret. Yani beyaz bir tik ve bu Nike logosu tüm Dünya tarafından biliniyor. Nerede bir tik işareti görsek direk akla gelen firma; ”Nike” oluyor. Nike bizlerin hayatına yerleşmiş olan en büyük firmalardan bir tanesi.

Logoların önemi ise şu şekilde; ”Bir insanı veya bir firmayı en kısa yolla anlatabilmek için bir maskota, bir logoya ihtiyaç duyulur.” Logolar sizin kurumsal kimliğinizi aynı zamanda vizyonunuzu ve misyonunuzu yansıtır. İnternet üzerinde yer alan logonuz siz konuşmadan birilerinin konuşmasını sağlar ve bu şekilde bir şeyleri elde etmenize neden olur. Eğer sade ve özgün bir logo seçmezseniz her zaman kaybedersiniz. Logonuz ileride bir markayı ifade edebilir ve bu marka olan logoda ileride size bir çok şey kazandırabilir. Logonuzun bulunduğu tek bir eşyada bile o eşyanın daha fazla fiyata sahip olmasını sağlayabilir. Yine aynı şekilde; ”Nike.” Nike logosu yer alan her ayakkabı nerede 200 ₺ üzerinde. Neden? Logo çünkü artık benimsenmiş ve bu firma herkes tarafından biliniyor.

Yorum yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir